top of page

Τι κρεβάτι να αγοράσω για το airbnb μου;


Η ποιότητα του ύπνου είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο σημαντικά θέματα που μας απασχολούν κατά τη διάρκεια των διακοπών μας. Τι καλύτερο από το να γυρίσουμε στο δωμάτιό μας μετά από μία γεμάτη ημέρα περπατήματος και δραστηριοτήτων, και να απλωθούμε σε ένα μεγάλο και άνετο κρεβάτι; Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τι πρέπει να σκεφτούμε πριν προβούμε στην αγορά ενός κρεβατιού για το τουριστικό μας κατάλυμα.


Το μέγεθος


King size; Queen size; King XL;

Κάθε ήπειρος και κάθε χώρα έχει διαφορετικές ονομασίες για τις διαστάσεις των στρωμάτων και κρεβατιών. Για να μην μπερδευτούμε, ας μιλήσουμε με αριθμούς σε εκατοστά (cm). Ένα στρώμα διπλού κρεβατιού είναι καλό να ξεκινάει από το 150x200, με την πλέον πιο διαδεδομένη διάσταση να είναι το 160x200. Φυσικά αν έχουμε τον χώρο για να βάλουμε ένα στρώμα 180x200 στο κρεβάτι μας, αυτό σίγουρα αποτελεί μία καλή επένδυση αφού είναι σίγουρο ότι το μέγεθος θα εντυπωσιάσει ευχάριστα τους επισκέπτες.


Πρώτα ο χώρος

Και ενώ όλοι θα θελήσουμε να αγοράσουμε ένα μεγάλο και άνετο κρεβάτι, αυτό που πρέπει πρώτα να ελέγξουμε είναι ο χώρος στον οποίο θα μπει. Χρειαζόμαστε κομοδίνα (ή κάποιον χώρο για τα προσωπικά αντικείμενα) και διαδρόμους περιμετρικά.


Οι διάδρομοι Ιδανικά, κάθε διπλό κρεβάτι θα πρέπει να έχει δύο διαδρόμους πλάτους τουλάχιστον (50-60cm) για να μπορούν να κινηθούν με ασφάλεια οι φιλοξενούμενοί μας. Ένας πολύ στενός διάδρομος κατά μήκος του κρεβατιού μπορεί να φέρει δυσφορία, καθώς όλοι οι ταξιδιώτες χρειάζονται ένα άνοιγμα για να κάτσουν μόλις ξυπνήσουν, να τεντωθούν, να βάλουν τις παντόφλες τους και σίγουρα δεν θέλουν να ...κουτουλήσουν στον τοίχο ή σε κάποια γωνία.

Κάποιες φορές, αν δεν έχουμε πολύ χώρο διαθέσιμο, θα καταφύγουμε στη λύση του να "κολλήσουμε" το κρεβάτι στον τοίχο, για να κερδίσουμε κάποιο κενό. Αυτό αν και στο μονό κρεβάτι μπορεί να λειτουργήσει, στο διπλό κρεβάτι είναι πιθανό να φέρει δυσαρέσκεια. Φανταστείτε ότι το άτομο που θα κοιμάται στην πλευρά του τοίχου, θα πρέπει να ενοχλήσει τον έταιρο ταξιδιώτη όταν θα θελήσει να αφήσει το κρεβάτι.


Όλοι θέλουν τα κομοδίνα τους

Σκεφτείτε ότι ο κάθε επισκέπτης χρειάζεται να ακουμπήσει κάπου δίπλα του τα προσωπικά του αντικείμενα όπως το κινητό του, το τάμπλετ ή το λάπτοπ του, τα φάρμακά του, ένα βιβλίο ή ένα ποτήρι νερό. Αυτός ο χώρος είναι απαραίτητος, και αν είναι πολύ μικρός μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστα θέματα. Κανείς δεν θέλει να σηκώνεται κατά τη διάρκεια της νύχτας για να πιει λίγο νερό, ή το πρωί να πρέπει να αφήσει το κρεβάτι για να τσεκάρει μια στιγμή το κινητό του. Επίσης ένα πολύ μικρό κομοδίνο εμπεριέχει τον κίνδυνο να πέσει ένα ποτήρι και να σπάσει προκαλώντας σπασμένα γυαλιά παντού (πολύ κακή ιδέα να ξεκινήσει έτσι η ημέρα του επισκέπτη μας), ή να σπάσει κάποιο φωτιστικό (μία ζημιά που θα την επωμιστούμε εμείς) ή να προκληθεί φθορά σε ένα προσωπικό αντικείμενο του ταξιδιώτη (ένα ραγισμένο κινητό θα φέρει αναστάτωση στην ηρεμία του και δεν το θέλουμε αυτό). Ιδανικά, χρειαζόμαστε δύο κομοδίνα στα πλαϊνά του διπλού κρεβατιού, με διαστάσεις τουλάχιστον 35x35cm.


Αν δεν υπάρχει η δυνατότητα να μπουν 2 κομοδίνα, είτε γιατί ο χώρος είναι στενός, είτε γιατί υπάρχει κάποιο φύλλο ντουλάπας που θα βρίσκει το κομοδίνο αν ανοίγει, τότε θα πρέπει να καταφύγουμε σε μία λύση αποθηκευτικού χώρου στο κεφαλάρι. Ένα παράδειγμα για να καταλάβετε τι εννοούμε είναι το BRIMNES της IKEA. Μία τέτοια λύση θα πρέπει να προσμετράται ως ύστατη, γιατί δεν προσφέρει την ίδια άνεση και ασφάλεια, αλλά είναι προτιμότερο από το να μην υπάρχει καθόλου.


👉 Συμβουλή: Αν τώρα χτίζετε ή ανακαινίζετε το airbnb σας, μια καλή ιδέα είναι να εντοιχίσετε τα φωτιστικά ανάγνωσης δίπλα από το κρεβάτι, έτσι ώστε να κερδίσετε χώρο από το κομοδίνο σας, και να ελαχιστοποιήσετε την πιθανότητα μιας πτώσης τους.



Από τι υλικό;

Κάποιοι προτιμούν ξύλινα κρεβάτια, σε κάποιους αρέσουν τα μεταλλικά. Αυτό είναι σίγουρα κάτι που έχει να κάνει και με το προσωπικό γούστο του ιδιοκτήτη αλλά και με την γενική διακόσμηση του καταλύματος. Σε ένα κυκλαδίτικο νησί, μια υπέροχη ιδέα είναι ένα κρεβάτι χτισμένο με τα δομικά υλικά του οικήματος, έτσι ώστε να αφομοιωθεί πλήρως με τον υπόλοιπο χώρο.

Όσοι από εμάς προτιμούμε τα ξύλινα κρεβάτια, θα πρέπει να προσέξουμε την ποιότητα αυτών. Κυκλοφορούν πολλές οικονομικές προτάσεις στο εμπόριο, που μπορεί να φαίνονται όμορφες κατασκευές αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου στιβαρές. Πριν αγοράσουμε ένα κρεβάτι, καλό είναι να συζητήσουμε με τον έμπορο, να τον ενημερώσουμε για ποια χρήση το θέλουμε και να διαβάσουμε αντίστοιχες κριτικές. Να θυμάστε ότι όλα τα ξύλα δεν είναι το ίδιο. Από μασίφ, μέχρι MDF, κόντρα πλακέ, μοριοσανίδα, κτλ. τα υλικά διαφέρουν και μαζί και η αντοχή τους. Δείτε επίσης τον τρόπο που είναι δεμένα τα ξύλα. Μια καλή κατασκευή θα σας βγάλει περισσότερα χρόνια.


Κάποιοι θα επιλέξουν μεταλλικά κρεβάτια, γιατί είναι συνήθως πιο οικονομικά και πιο ελαφριά σαν κατασκευές. Μπορούν να δώσουν ένα άλλο στυλ από το ξύλο και έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Θα πρέπει να προσέξουμε όμως και εδώ τον τρόπο που έχει δεθεί το κρεβάτι, γιατί υπάρχει η πιθανότητα να αρχίσει να τρίζει με τον καιρό.


Μια ανέλπιστη αποθήκη

Μία πολύ καλή ιδέα είναι να διαλέξουμε κρεβάτι με αποθηκευτικό χώρο. Ειδικά σε περιπτώσεις που οι ντουλάπες δεν είναι τεράστιες, είναι πολύ καλή λύση η τοποθέτηση κάποιων αντικειμένων κάτω από το κρεβάτι. Για παράδειγμα μια έξτρα κουβέρτα, τα δεύτερα σετ πετσετών, ή το σίδερο, θα μπορούσαν να απελευθερώσουν πολύτιμο χώρο από τη ντουλάπα και να τοποθετηθούν στο "νεκρό χώρο" κάτω από το κρεβάτι.

Αν μπορείτε, είναι προτιμότερο να επιλέξετε αποθηκευτικό χώρο με συρτάρια και όχι με τον μηχανισμό που σηκώνεται μαζί με το στρώμα, έτσι ώστε να έχουν πιο εύκολη πρόσβαση όλοι οι καλεσμένοι μας.


Τα πόδια κρύβουν παγίδες

Ένας ακόμη λόγος που είναι προτιμότερο ένα κρεβάτι με αποθηκευτικό χώρο, είναι το γεγονός ότι δεν αφήνει -ορατό- χώρο για σκόνη από κάτω. Αν παρ' όλα αυτά δεν χρειάζεστε τον αποθηκευτικό χώρο και αγοράσετε κάποιο κρεβάτι με ποδαράκια, δείτε τι ύψος θα έχουν τα στηρίγματα αυτά. Δείτε αν χωράει η ηλεκτρική σκούπα και η σφουγγαρίστρα. Αν όχι, το ύψος είναι δηλαδή γύρω στα 10 εκατοστά, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα έχετε δυσκολίες στο καθάρισμα ή γκρίνια από τον καθαριστή σας αφού θα πρέπει να το μετακινεί συνεχώς για να σκουπίσει από κάτω. Και έτσι διατρέχετε τον κίνδυνο αυτή η εργασία να παραλειφθεί εντελώς ως χρονοβόρα και απαιτητική, και έτσι ο φιλοξενούμενός μας να αντικρίσει στρώματα σκόνης κάτω από εκεί που κοιμάται. Κάτι που δεν το θέλουμε.

Οπότε, να θυμάστε, ότι αν δεν αγοράσετε κρεβάτι με αποθηκευτικό χώρο, τουλάχιστον να πάρετε ένα με ψηλά πόδια, ώστε να μπαίνει με ευκολία η σκούπα και η σφουγγαρίστρα.


Επίλογος

Γενικά, καλό είναι να επενδύσουμε σε ένα γερό και αξιόπιστο κρεβάτι. Ένα κρεβάτι που θα τρίζει κατα τη διάρκεια της βραδιάς ή θα κουνάει ή θα σπάσει κάποια τάβλα του, είναι σίγουρο ότι θα φέρει και εκνευρισμό στους πελάτες μας. Επίσης να θυμάστε ότι ένας γερός σκελετός μάς δίνει περισσότερες επιλογές στην μετέπειτα αγορά ενός στιβαρού στρώματος.


Εάν θα θέλατε και άλλες συμβουλές για την αγορά, την διακόσμηση και τον εξοπλισμό του airbnb ακινήτου σας, ελάτε στην Hometrust να μοιραστούμε μαζί σας τη γνώση και την εμπειρία μας. Απλώς συμπληρώστε τη φόρμα για μια δωρεάν αξιολόγηση του airbnb ακινήτου σας, είτε αυτό βρίσκεται στα Χανιά, είτε όχι. Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας σήμερα.


Καλέστε μας στο: +306977774356 ή στείλτε μας email.


bottom of page